Menu Close

Тренерки PeaECH здобули нові знання з впровадження практики СЕЕН в Україні

У лютому 2024 року тренерки проєкту PeaECH, Людмила Ільїч та Олена Акіліна, успішно завершили онлайн-майстерку 2.0 «Знайомство з cоціально-емоційним та етичним навчанням».

У рамках освітньої програми тренерки PeaECH досліджували концептуальні підходи до провадження соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН), отримали можливість пройти ознайомчий курс СЕЕН при Університеті Еморі (США), де ознайомилися зі складовими концепції СЕЕН, її базовими принципами, практиками, стратегіями та інструментами. Тренери онлайн-майстерки «Знайомство з СЕЕН» поділилися напрацюваннями ГО ЕdCamp щодо провадження концепції СЕЕН в рамках Нової української школи, а також розкрили можливості використання технік СЕЕН в освітньому процесі та власному житті.

У процесі навчання Людмила Ільїч та Олена Акіліна попрацювали над розвитком критичного та системного мислення, а також власних емоційно-етичних та соціально-емоційних компетентностей.

Отримані знання дозволили сформували цілісне уявлення про те, як в умовах змін та потрясінь зберігати емоційну стійкість, розвивати емоційно-етичну, інклюзивну та управлінську компетентності та емоційне лідерство, а також надихнули тренерок на обґрунтування командою PeaECH власного концепту створення безпечного та інклюзивного освітнього середовища для студентів, які навчаються на менеджерських та управлінських освітніх програмах у Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка.

В черговий раз нові знання стають рушійною силою проєкту PeaECH, роблячи освітній процес для студентів та викладачів більш результативним та спрямованим на цінності миру, толерантності та взаєморозуміння.