Menu Close

Розпочалося викладання курсу «Миротворча освіта в управлінні та бізнесі» для магістрів

У вересні 2023/24 навчального року в результаті реалізації проєкту PeaECH (Jean Monnet, 101094420) розпочалося викладання курсу «Миротворча освіта в управлінні та бізнесі» для магістрів-менеджерів, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент організацій та адміністрування». Метою цієї дисципліни є забезпечення поглибленої фахової підготовки студентів у сфері управління та адміністрування, формування готовності до розв’язання складних завдань, проблем у професійній діяльності за допомогою використання методів та засобів ненасильницького спілкування.
Команда проєкту PeaECH дотримується позиції, що для українського студентства надзвичайно цінними є комплексні знання й навички, пов’язані з розумінням процесів формування в людини почуття приналежності і справедливості, вміння працювати в команді, взаємодіяти з іншими, а також уміння швидко вчитися. Тобто формування у вітчизняних здобувачів освіти сучасних soft skills має забезпечити не лише їх успішну самореалізацію на ринку праці, але й знизить прояви ними агресивної поведінки в соціумі.
Опановуючи, в рамках реалізації нашого проєкту, практики миротворчої освіти в європейських університетах, ми зрозуміли, що важливу роль у формуванні навичок миротворення відіграють інтерактивні методи навчання та новітні технології, що використовуються в освітньому процесі. Тому при викладанні дисципліни «Миротворча освіта в управлінні та бізнесі» команда PeaECH намагається бути проєктувальниками та консультантами, активно спрямовуючи студентів до самостійного творчого пошуку розв’язку навчальних завдань. Викладання курсу передбачає використання найбільш поширених методів інтерактивного навчання, зокрема: кейс-методів (наприклад, кейси з емоційного інтелекту та медіації), методу дискусії та рольових ігор (наприклад, з практик відновлювальної комунікації).
Результати вихідного опитування здобувачів освіти свідчать про позитивне сприйняття студентами миротворчих практик та розуміння їх ролі в сучасному світі.