Меню Закрити

Літня школа – 2024 в рамках проєкту Еразмус+ модуль Жана Моне «Миротворча освіта заради консолідованої та людиноцентричної Європи». День другий.

14 травня 2024 року продовжила роботу Літня школа в рамках проєкту Еразмус+ модуль Жана Моне «Миротворча освіта заради консолідованої та людиноцентричної Європи», що фінансується Європейським Союзом (ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA-101094420). Модераторкою другого дня виступила координатока проєкту PeaECH , докторка економічних наук, професорка, сертифікована професійна анлітикиня з емоційного інтелекту, менторка, коучиня ICF, Людмила Ільїч.

Головним спікером другого дня став доктор економічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики Державного торгівельно-економічного університету Віктор Звонар. У своїй доповіді він детально висвітлив новітні тенденції розвитку миротворчого руху та миротворчої освіти, зосередившись на актуальних дослідженнях та інноваційних підходах до викладання цієї важливої тематики.

Віктор Звонар наголосив на значенні миротворчої освіти у формуванні свідомого громадянського суспільства, здатного ефективно реагувати на виклики сучасного світу. Він обговорив, як миротворча освіта може бути інтегрована в навчальні програми різних рівнів, починаючи від шкільної освіти і закінчуючи університетськими курсами. До дискусії приєднався Ігор Яковенко, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри управління, який наголосив на важливості виявлення інформаційного поля серед усіх рівнів розвитку миротворчої освіти. 

Особливу увагу підчас зустрічі було приділено методам навчання, які сприяють розвитку критичного мислення, емоційної компетентності та навичок вирішення конфліктів. 

Почесною гостею другого дня роботи Літньої школи стала, Оксана Марухленко, докторка наук з державного управління, завідувачка кафедри управління Київського столичного Університету імені Бориса Грінченка, директорка ГО “Материнська любов”. Вона поділилася з учасниками Літньої школи своїм багатим досвідом написання грантових проектів, що стало важливою частиною навчального процесу. Вона детально розповіла про основні етапи створення успішного грантового проекту, починаючи з ідеї та завершуючи подачею заявки.

Оксана Марухленко наголосила на важливості ретельного дослідження та аналізу потреб, що дозволяє розробити проект, який дійсно відповідає вимогам грантодавців. Вона також підкреслила значення чіткого формулювання цілей та завдань проекту, що допомагає зосередитися на основних аспектах та забезпечити досягнення бажаних результатів.

Учасники зустрічі дізналися про специфіку заповнення грантових заявок, включаючи ключові розділи, такі як опис проекту, бюджет, таймлайн та методи оцінки ефективності. , Оксана Марухленко поділилася практичними порадами щодо уникнення поширених помилок та підкреслила важливість прозорості та реалістичності при складанні бюджетів.

Особливо корисною була інформація про джерела фінансування, до яких можна звертатися для отримання грантів. Оксана Марухленко надала учасникам список надійних організацій та платформ, де можна знайти оголошення про актуальні грантові програми.

Завдяки цим знанням, учасники Літньої школи отримали цінні навички, які допоможуть їм успішно писати та подавати грантові заявки в майбутньому. 

Другим спікером виступив доктор економічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики Державного торгівельно-економічного університету, Віктор Звонар. Учасники ознайомились з новітніми тенденціями розвитку миротворчого руху та миротворчої освіти, а також прийняли участь у Kahoot-вікторині. 

Прийшли до висновку: що миротворча освіта – це майданчик не лише для побудови взаєморозуміння та конструктивної взаємодії, а й для створення нових інноваційних .